Quiche Recept
Heerlijke quiche en hartige taart recepten
Hartige taart met geitenkaas

 



Er staan al heel wat lekkere hartige taart recepten op deze site maak ik kom net tot de ontdekking dat één van mijn persoonlijke favorieten er niet bij staat: hartige taart met geitenkaas! Deze quiche is heel makkelijk te maken dus ook voor de niet-keukenprinsen en prinsessen de moeite waard om het eens te proberen. Een zelfgemaakte hartige taart is al snel lekkerder dan zo’n pak uit de supermarkt.

Als je deze hartige taart in kleine stukjes zou snijden heb je trouwens ook een perfect borrelhapje voor een verjaardag of een ander feestje.

Het recept voor deze quiche is vrij basic, je kunt er nog het één en ander aan toevoegen zoals zongedroogde tomaatjes, sjalotjes of wat dan ook.

Ingrediënten voor hartige taart met geitenkaas

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 125 ml. slagroom
  • Verse bieslook (ongeveer een eetlepel is voldoende)
  • 250 gram geraspte kaas (liefst een pittige jong belegen)
  • 1 plak zachte geitenkaas ongeveer 150 gram
  • 1 eetlepel honing
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding hartige taart met geitenkaas

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien
  • Vet een bakvorm voor hartige taart in (quichevorm, taartbakvorm)
  • In een kom meng je de eieren, slagroom, geraspte kaas en honing
  • Doe de verse bieslook door het mengsel
  • Verbrokkel de helft van de geitenkaas en roer dat door het mengsel
  • Breng het mengsel op smaak met peper en zout
  • Giet het mengsel in de bakvorm
  • Brokkel nu de rest van de geitenkaas over het mengsel heen
  • Zet de hartige taart in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 45 minuten is je hartige taart klaar en hopelijk mooi goudbruin


 

Quiche recepten
Kookboeken quiche en hartige taart
Stuur zelf een recept in
Links
Contact / Privacy Policy
Sitemap
Algemene Pagina