Quiche Recept
Heerlijke quiche en hartige taart recepten
Hartige taart met brie recept

 



Er zijn heel veel hartige taart recepten maar dit recept blinkt uit in smaak en eenvoud. Bij het woord taart denk je misschien meteen aan zoete lekkernijen, maar een taart kan natuurlijk ook hartig zijn. Een hartige taart kun je als maaltijd eten, bijvoorbeeld samen met een groene salade maar je kunt een hartige taart ook in kleine puntjes snijden en dan is het ineens meer een borrelhapje. Een ander woord voor hartige taart is quiche.

 

Deze hartige taart is vrij machtig. Dat komt doordat er veel ei en Brie in zit. Dat is wel iets om rekening mee te houden als je taart gaat aansnijden, maak de porties niet te groot.

Ingredienten voor Hartige taart met brie

·         5 plakjes diepvries bladerdeeg

·         400 gram provencaalse wokgroente

·         Brie (punt van 200 a 250 gram)

·         125 ml. slagroom

·         3 eieren

·         50 gram belegen geraspte kaas

·         Versgemalen peper

·         Olijfolie

Bereiding hartige taart

·         Verwarm de oven voor op 200 graden

·         Laat het bladerdeeg ontdooien

·         Verhit de olijfolie in de wok of hapjespan en roerbak de Provencaalse roerbakgroente (tot de groente beetgaar is)

·         Vet de springvorm of quiche ovenschotel in

·         Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg

·         Klop in een kom de eieren los samen met de slagroom, voeg daarna de geraspte kaas en de peper er aan toe en roer het geheel nog even goed door

·         Doe nu de roerbakgroente in de beklede bakvorm en verdeel de groente netjes over de bodem

·         Schenk het mengsel van ei, slagroom en kaas over de groente heen

·         Snij de brie in kleine punten en verdeel de brie puntjes over de hartige taart

·         Zet de Brie taart in de oven en na ongeveer 40 minuten is hij gaar

Vroeger was Brie echt een luxe product. Tegenwoordig heeft elke supermarkt wel een Brie liggen in de budget selectie. Vaak kan je al een stuk brie kopen voor minder dan 1 euro. Bij de kaasboer betaal je vaak meer maar dan heb je vaak wel een echte Brie te pakken met een heerlijk romige smaak. Veel mensen vinden de kwaliteit van Brie iets minder belangrijk worden als je het in een ovenschotel verwerkt en dat is een begrijpelijke keuze. Als je brie op een kaasplankje legt proef je de pure smaak van brie en dan wil je niet marchanderen met de kwaliteit van de Franse kaas. Het is maar net hoe groot je budget is.

In ieder geval is het prima mogelijk om met dit recept een goedkoop en heel erg lekker borrelhapje te serveren op verjaardagen en deze hartige taart smaakt altijd vele malen beter dan de zompige pre-fab quiches die in de supermarkt liggen. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wel wat lekkers. Veel plezier met dit recept!

Quiche recepten
Kookboeken quiche en hartige taart
Stuur zelf een recept in
Links
Contact / Privacy Policy
Sitemap
Algemene Pagina