Quiche Recept
Heerlijke quiche en hartige taart recepten
Quiche met roquefort en peer








Ingredienten

5 plakjes bladerdeeg
3 eieren
3 handperen 
150 g roquefort
150 ml yoghurt
125 ml room
versgemalen peper


Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. De peertjes schillen, het klokhuis eruit snijden en in kleine stukjes snijden.
Prak de roquefort fijn. Klop hem met de zure room, de eieren en de yoghurt tot een redelijk glad mengsel.
Flink wat peper toevoegen om het te kruiden. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg en prik er een paar gaatjes in.
Leg de helft van de peertjes op de bodem van de bakvorm en doe er het roquefort mengsel overheen.
Daarna leg je er de rest van de peertjes bovenop.
Zet de quiche ongeveer 25 minuten in de oven.
Even een beetje laten afkoelen en klaar is je Quiche met roquefort en peer.

Extra informatie over Roquefort kaas

Roquefort kaas is een rauwmelkse kaas. Alleen kaas uit het gebied rond Roquefort-sur-Soulzon mag Roquefort heten.
Het is dus een beschermde naam. Voor het maken van de heerlijk Roquefort kaas gebruikt men melk van schapen.
De kazen liggen te rijpen in grotten. Deze grotten zorgen voor een uniek vochtigheidsgehalte,
samen met een passende luchtcirculatie en een lage temperatuur.
In de grotten is een speciale schimmel aanwezig en die weet door te dringen in de kazen.
Daardoor ontstaan de typische groene aders in de kaas.
De roquefort kaas heeft een heel sterke, ietwat ranzige smaak.
Voor veel mensen is het een smaak waarje wel even aan moet wennen.
Er is geen middenweg, je bent er dol op of je gruwelt er van.

Quiche recepten
Kookboeken quiche en hartige taart
Stuur zelf een recept in
Links
Contact / Privacy Policy
Sitemap
Algemene Pagina