Quiche Recept
Heerlijke quiche en hartige taart recepten
Quiche met champignons en ham
 
 

Deze quiche met ham en champignons is lekker en toch ook weer vrij basic. Zoals je ziet maak je deze quiche met vrij weinig ingredienten.
Natuurlijk kan je er zelf nog wat lekkere ingredienten bij verzinnen

 
Ingrediënten
1 bakje champignons
1 pakje diepvries bladerdeeg
1 bekertje crème fraiche
peper
150 gr. ham
3 eieren
verse tuinkruiden
zout

Bereiding
Bekleed de bakvorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg en prik met een vork een paar gaatjes in de deegbodem zodat het vocht kan weglopen.
Borstel de champignons schoon en snij de kontjes er vanaf. Halveer  grote champignons, maar laat de kleintjes heel.
Klop in een kom de eieren los met de crème fraiche en voeg tuinkruiden, peper en zout toe. Snijd de ham in flinterdunne reepjes en roer ze door het ei-mengsel.
Leg de champignons met de bolle kant naar boven op de deegbodem en giet daar voorzichtig het ei-mengsel overheen.
Eventueel kan je ook de champignond vooraf even bakken in een koekenpan. 
Laat de quiche in een voorverwarmde oven (200 graden) in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin worden.
Serveer er een groene salade bij voor de vitamientjes.

Champignons zijn trouwens gezonder dan veel mensen denken: ze bevatten weinig calorieen en champignons zitten vol met vezels
en er zitten behoorlijk wat vitamines en mineralen in. De champignons bakken in een enorme laag roomboter is natuurlijk minder verstandig.

In plaats van de gewone witte champignon kan je ook eens de meer bruine kastanjechampiognon gebruiken.
In plaats van de gewone standaardham kan je ook eens kiezen voor een extra zoute serranoham, dat maakt de hartige taart iets pittiger.

 


 
Quiche recepten
Kookboeken quiche en hartige taart
Stuur zelf een recept in
Links
Contact / Privacy Policy
Sitemap
Algemene Pagina