Quiche Recept
Heerlijke quiche en hartige taart recepten
Quiche met ansjovis en pastinaak









Ingredienten

250 gram pastinaak
50 gram sjalotjes
100 gram gerijpte geitenkaas
1 eetlepel olijfolie
versgemalen peper
olijven naar smaak (gewoon weglaten als je er niet van houd) 
2 eieren
4 eetlepels gemalen gruyere
100 gram volle kwark
1 blikje ansjovis
bladerdeeg

Bereiden

De oven voorverwarmen op 200 graden. Het bladerdeeg laten ontdooien en daarna de bakvorm met bladerdeeg bekleden.
Een paar gaatjes prikken in het deeg. De sjalotjes snipperen en de pastinaak in kleine blokjes snijden.
Zet de koekenpan op het vuur met een scheutje olijfolie en fruit de uitjes,
voeg de pastinaak en een beetje water toe en laat de groenten beetgaar stoven.

Roer in een kom de eieren los met de kwark en 2 eetlepels gruyere.
Daarna voeg je de verbrokkelde geitenkaas toe en roer je het mengsel nogmaals door.
Voeg nu de pastinaak en de sjalotjes toe aan het ei mengsel.
De groenten wel eerst goed laten afkoelen en overtollig kookvocht weg laten lopen.
Dan kan je er nog olijven aan toe voegen maar als je niet van olijven houd doe je dat natuurlijk niet.

Verdeel het mengsel nu gelijkmatig over het bladerdeeg.
De ansjovis in kleine stukjes snijden en over het mengsel verdelen.
Nu de overgebleven gruyere over de quiche verdelen en in de voorverwarmde oven zetten.
Na ongeveer 30 minuten is de quiche klaar.

Een simpel recept voor hartige taart met vergeten groente.

Pastinaak, de vergeten groente

De pastinaak lijkt het meest op een witte wortel. Hij heeft een licht zoete smaak met een vleugje anijssmaak.
De pastinaak komt uit europese landen met een gematigd klimaat. De pastinaak is een zeer oude groente,
de Romeinen en de oude grieken kenden de pastinaak al. De Romeinse soldaten namen de pastinaak mee
bij hun opmars naar het noorden. Hier bleek de pastinaak veel groter te worden dan in het zuiden.
Zo heeft de opmars van de Romeinen toch nog nut gehad. Vroeger was de pastinaak ons basisvoedsel,
pas veel later werd de aardappel het meest populair.
Tegenwoordig is het weer helemaal hip om te koken met vergeten groenten. De pastinaak beleeft een ware revival.







 

Quiche recepten
Kookboeken quiche en hartige taart
Stuur zelf een recept in
Links
Contact / Privacy Policy
Sitemap
Algemene Pagina